Adjective clause

 1. I’ll never meet the one …. you told me.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Who is

answer: b


2. My mom doesn’t want to tell us …had stolen her diamond ring.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Who is

answer: a


3. He is the one … his father passed away because of flight tragedy.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Who is

answer: C


4. Do you want to know the girl … shoes is red last night ?

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Who is

answer: c

5. I saw you hanging out with the man … you talked about. Is he your boyfriend ?

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Who is

answer: b


6. My cat … I found yesterday is dead.

a. Which

b. Whom

c. Whose

d. Who is

answer: a


7. The book … cover is blue has been found by Elina.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Of which

answer: d


8. China is the country … Corona virus has been found.

a. Who

b. Where

c. On which

d. When

answer: b


9. Do you know the place … we used to hang out ?

a. Who

b. In which

c. On which

d. When

answer: b

10. Diana didn’t know … her parents come after going for the job.

a. In which

b. Where

c. On which

d. Whom

answer: c


11. Today is 21 th April … we commemorate the Kartini’s day

a. In which

b. Where

c. On which

d. Why

answer: c


12. Mrs. Candy asked me … you hadn’t submitted the homework ?

a. In which

b. Where

c. On which

d. Why

answer: d

13. The man … bag is brown will be punished by the teacher because he was absent 4 days in a row.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Which

answer: c


14. She is the one … I helped when she was robbed by unknown people.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Which

answe: b

15. She hates the boy .. hair is curly sitting next to her.

a. Who

b. Whom

c. Whose

d. Which

answer: c


Translate the following sentences from Bahasa Indonesia into English.

1. The man smoking in the room is my father.


2. The girl Doni loves moved to America last week.


3. The food that mother is cooking is my favorite food.


4. Sibolga is a small town where I live.


5. Uncle came on the day when mother celebrated her birthday.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

ADJECTIVE CLAUSE

Discussion Text